Tots som genis creatius

Quantes vegades has sentit a alguna persona, o potser a tu mateixa, dir que no és una persona creativa? I quantes vegades has sentit “jo no tinc imaginació”?

És habitual que les persones associem la creativitat a l’art o a la tecnologia. D’aquesta manera, una persona que no tingui experiència en música, pintura, escultura, literatura o no tingui tendència a inventar aparells nous acostuma a ser etiquetada, o a etiquetar-se a ella mateixa, com a “no creativa”.

Doncs deixa’ns dir-te que qui pensa això està molt i molt equivocat. Totes les persones, pel sol fet de ser-ho, som enormement creatives i imaginatives. De fet, ens passem tot el dia creant la nostra pròpia realitat.

Pensa el següent: com saps que tot allò que penses i opines del món és realment la realitat? En PNL creiem que la realitat és construïda, és a dir, que cada persona construeix la seva relació amb allò que l’envolta. I ho fem mitjançant les nostres creences i els significats que hem après a donar al món que percebem.

 

pnl

 

Per tant, si jo crec que avui no vindrà ningú a la meva botiga perquè està plovent, estic imaginant un futur que, com qualsevol altre futur, encara no existeix. I si crec que demà la meva parella em regalarà un ram de flors, igual.

I pensa-ho: estem inventant una cosa, en aquest cas el futur, que no existeix encara. I no és exactament això la creativitat?

Llavors, comprendre com cada persona inventa la seva realitat ens farà comprendre els processos mentals de la seva creativitat, i llavors podrà utilitzar-los a favor seu i construir un món per ella mateixa on tot el que imagini podrà fer-se real.

T’imagines què podries aconseguir a la vida si fossis conscient de com funciona la teva ment creativa?