El Coaching amb PNL de l’Institut

 

El Coaching, de l’anglès “Coach” (entrenador), sorgit en l’àmbit de l’esport i l’empresa i que ràpidament es va estendre a tots els àmbits, sobretot a l’àmbit terapèutic, és una metodologia de canvi i millora que ens permet assolir els nostres objectius personals i professionals i a fer realitat molts dels nostres somnis.

 

Es tracta d’ajudar a les persones a utilitzar al màxim les seves pròpies habilitats. Això implica evidenciar els punts forts que tenen per tal que superin les seves barreres i limitacions internes. D’aquesta manera serà més fàcil treure el millor d’elles mateixes i fer possible que actuïn de forma més eficaç.

 

I com es fa això?
En un procès de Coaching, el client fa un viatge interior acompanyat per el Coach que sabent on ha d’actuar, ajuda a que a poc a poc el client arribi a les seves pròpies conclusions i solucions i sigui plenament conscient de la seva fita. És un viatge d’autoresponsabilitat. Això a més és un punt de motivació, d’èxit, una presa de consciència vital per planificar i aconseguir allò que es desitja.

Coaching

El Coaching es concentra en la definició i assoliment d’objectius específics. Està orientat a resultats més que a problemes. Tendeixen a ser enfocats a la solució, promovent el desenvolupament de noves estratègies de pensament i acció, en oposició a intentar solucionar problemes específics i conflictes passats.

 

L’anàlisi bàsica que fa el Coaching a la persona o grup que sol·licita l’ajut és establir l’Estat Actual, l’estat en què es troba en aquell precís moment i definir l’Estat Desitjat, què és el que vol aconseguir? A partir d’aquí el camí que es crea ha de tenir i seguir unes condicions vàlides i ecològiques pel client que determinarà el camí més eficient i eficaç. A l’Institut és precisament la Programació Neurolingüística la que ens facilitarà vèncer els imprevistos o problemes que puguem trobar.

 

El Coaching amb PNL és aplicable a tots els àmbits de la vida i es basa en els mecanismes naturals de les persones: com pensem, com ens emocionem, com ens motivem i prenem decisions, com connectem amb la nostra creativitat i els nostres recursos de valentia, compromís, enfocament, etc. Aquesta metodologia ens proposa exercicis i tècniques pràctiques i útils per millorar el nostre rendiment en el dia a dia, sigui a nivell individual o d’equip.

 

 

Una mica d’història…

Curiosament, el terme “Coach” ve del nom d’un petit poble hongarès, Kocs, on es fabricaven excel·lents carros i carruatges. Kocs es trobava a la carretera principal que discorria al llarg del Danubi, entre Viena i Budapest. Aquestes dues grans ciutats necessitaven vehicles ràpids i ben construïts, que fossin capaços de portar més de dues persones pels camins plens de pedres de l’època amb la comoditat més gran possible.

 

Un dels millors carros, estirat per uns quants cavalls, lleuger, raonablement còmode, es va anomenar “carro de Kocs”. Era tan compacte, elegant i resistent, que el disseny es va estendre per tot Europa als segles XV i XVI. Els vienesos el van anomenar Kutsche, per la localitat hongaresa. A París, els francesos van adaptar aquesta paraula austríaca a Coche. A Roma es va convertir en Cocchio. Finalment, el vehicle va aparèixer a Anglaterra i es va dir Coach.

Carro de Kocs

Així, un Coach és literalment un vehicle que porta a una persona o grup de persones d’un punt inicial a un punt desitjat. I el Coaching és el procés de traslladar a les persones de la millor manera allà on volen anar.

 

El Coaching ha existit tota la vida però no amb aquest nom. Ja des de Sòcrates que utilitzava seqüències de preguntes i respostes amb els seus deixebles per deixar aflorar les seves qualitats internes fins als diàlegs de Plató i la recerca de la felicitat han estat model per a moltes sessions de Coaching.

 

Va ser cap allà als anys setanta i en l’àmbit esportiu quan un professor d’universitat i jugador de tenis, Timothy Gallwey, es va adonar que el principal problema d’un esportista era interior i que per tant s’havia de tenir en compte l’estat intern per ajudar a aconseguir bons resultats.

 

A partir d’aquí el Coaching es va ampliar a qualsevol àmbit de la vida, no tan sols a l’esportiu.

 

 

Formacions en Coaching

Et truquem!

Si tens algun dubte i vols que et truquem, envia’ns un missatge!

    Accepto les condicions de protecció de dades de ICPNL - Institut Català de Programació Neurolingüística.

    Inscriu-te als nostres cursos

    Aprèn, practica i viu la PNL