Què és la PNL i per a què serveix?

La Programació Neurolingüística és una disciplina que va sorgir a l’entorn de la Universitat de Califòrnia als anys setanta del segle XX. De la mà de John Grinder i Richard Bandler, considerats els co-creadors de la PNL, un grup d’investigadors van treballar, i ho segueixen fent, per desenvolupar i sistematitzar un model de comunicació i de gestió emocional i relacional eficient.

Aquest model es basa en aportacions d’altres camps de coneixement: psicologia, filosofia, matemàtiques, economia, antropologia, informàtica, ciències de l’esport… Cadascun d’aquests àmbits d’investigació, i l’observació de les persones que s’hi dediquen, ha permès a la Programació Neurolingüística extreure models d’èxit de comportament, d’habilitat personal, d’ús del llenguatge, de gestió de les emocions pròpies i alienes, etc.

I aquests models d’èxit, adaptats a cada individu, ens permeten que tota persona pugui millorar aspectes de la seva vida personal i professional.

A més, la Programació Neurolingüística ens entrena a extreure per nosaltres mateixos models de com qualsevol persona pensa, s’emociona i actua. Imagina el potencial que aquesta habilitat ens aporta…

La PNL actualment és utilitzada per milions de persones arreu del món i en infinitat d’àrees de coneixement: la teràpia psicològica, les ventes, la salut, l’educació, l’esport, la comunicació, el dret, les relacions humanes…

Per tant, t’animem a apropar-te a la Programació Neurolingüística si vols millorar algun aspecte de la teva vida personal, si vols créixer professionalment o si, simplement, t’interessa assolir les habilitats de comunicació i relació que estan marcant la diferencia en el món actual i que la seguiran marcant en els propers temps.